På ski i Danmark

”Skiferie i Danmark det kan da ikke lade sig gøre” – tænker du, men det kan det godt. Danmark har ikke bjerge og der falder heller ikke så meget sne som på de forskellige skidestinationer, men man kan alligevel godt stå på ski i Danmark, både alpint , langrend og rulleski.

Staycation er temaet for denne vinters skiferie og denne side er ment som  inspiration til at holde skiferien i Danmark.

En skiferie i Danmark kunne for eksempel være at man lejer et sommerhus og derfra planlægger rulleskiture ud i den smukke danske natur. Efter skituren kan man for eksempel hygge med varm kakao og pandekager lavet over bål. Der findes også mange shelters, hvor der er bålpladser. Her kan man holde en pause på turen og varme kakaoen og riste pølserne over åben ild.

For de der elsker alpint skiløb så er der skibakken CopenHill i København. Skiferien her kunne være, at man reserverer et hotelværelse og booke skitider på CopenHill. Her kan man også vandre til toppen af bjerget og nyde den fantastiske udsigt med en var kop kakao fra den udendørs café.

Derudover kan man dyrke randonée ski på skibakken Hedeland, Mols Bjerge og Skibakken på Bornholm og mange andre steder i landet.

Rundt omkring i landet bliver der trukket langrendsspor når der falder sne i Danmark. På siden “Åbne spor i DK” finder du forskellige lings til hjemmesider og Facebook grupper der opdaterer hvor der er trukket spor. Du finder en oversigt her:

Mange af de danske skiklubber tilbyder rulleski instruktion og har en masse aktiviteter og tilbud.

Find en skiklub i nærheden af dig:

Der findes både almindelig rulleski der er mest beregnet til at køre på almindelig vej, og så finders der cross rulleski som kan klare at køre på skovstier:

Søger du information om skiløb i Danmark findes der udover skiklubbernes hjemmesider og Facebooksider forskellige steder hvor man kan søge oplysninger om skiløb i Danmark. Blandt andet disse grupper:

Rulleski Danmark

Forskellige rulleskiruter

Langrend Danmark

Københavns Skiklub Langrendsløjpe

Er man interesseret i snesituationen på Fyn er det en god ide, at følge siden Snemeldinger Fyn – Langrend, kælk og sneleg

Man kan følge med i snesituationen på skibakken Hedeland via deres Webcamera

Afterski

Til enhver skiferie hører også afterski. Her må vi være lidt kreative og forsøge at bringe stemningen fra skisportstederne hjem i stuen.

Det kan være man “pynter” op i stuen med skistøvler der stå ti tørre foran pejsen/radiatoren eller der hænger skitøj til tørre over det hele.

Eller smører selvbruner i ansigtet rundt om skibrillen så man får “vaslebjørns” øjne.

Uden mad og drikke...

Efter en lang dag på ski er der ikke noget som en dejlig drink at varme sig på. Her er nogle af de bedste afterski drinks, som også kan skabe en stemning af skiferie hjemme i stuen/baren!

Der er ingen tvivl om, at afterskiing har en helt utrolig charme, som er svær at genskabe, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke bør prøve. Denne gang foregår det bare med vennerne over Zoom.

Vores venner fra skisport.dk kommer her med nogle bud på nogle drinks

Mad skal der til og her kommer der lidt inspiration til nogle klassiske retter man får når man er på skiferie:

Tafelspitz

Wienerschnitzel med Spätzle 

Hirschgulasch med Knödl

Apfelstrudel

Germknödel

Lydtapet til afterskien

Der er ikke noget der skaber stemnin som det rigtige lydtape til en god afterski. Her er nogel gode bud på musik der kan sparke festen i gang.

Vores venner fra

SKISKISKI har lavet en palyliste på Spotify SKISKISKI After Ski Hits 2021

Skiskport.dk har lavet en playliste på Spotify Afterski/Ápres Hits 2020

Afterski klassikere fra Spotify

Derudover findes der Àpres Ski Non Stop Party mix fra Itunes

Så der skal nok komme gang i skistøvlerne .

Skifilm til at skabe stemning

For at skabe ekstra skistemning til afterskien kan man jo vise en af de fede skifilm der er lavet.

Se den danske skifilm Ferda

Her  er nogle forslag 

Her er en video der kan inspirere til at tage på langtur på ruleski

For mere information om ”Skiferie i Danmark”, kontakt: Administrationschef Kenneth Bøggild, 2534 4050. For mere information om klubbernes aktiviteter kontakt Projektleder Nikolaj Salomon Vang, 3179 0527