På ski i Danmark

”Skiferie i Danmark det kan da ikke lade sig gøre” – tænker du, men det kan det godt. Danmark har ikke bjerge og der falder heller ikke så meget sne som på de forskellige skidestinationer, men man kan alligevel godt stå på ski i Danmark, både alpint , langrend og rulleski.

Staycation er temaet for denne vinters skiferie og denne side er ment som  inspiration til at holde skiferien i Danmark.

En skiferie i Danmark kunne for eksempel være at man lejer et sommerhus og derfra planlægger rulleskiture ud i den smukke danske natur. Efter skituren kan man for eksempel hygge med varm kakao og pandekager lavet over bål. Der findes også mange shelters, hvor der er bålpladser. Her kan man holde en pause på turen og varme kakaoen og riste pølserne over åben ild.

For de der elsker alpint skiløb så er der skibakken CopenHill i København. Skiferien her kunne være, at man reserverer et hotelværelse og booke skitider på CopenHill. Her kan man også vandre til toppen af bjerget og nyde den fantastiske udsigt med en var kop kakao fra den udendørs café.

Derudover kan man dyrke randonée ski på skibakken Hedeland, Mols Bjerge og Skibakken på Bornholm og mange andre steder i landet.

Mange af de danske skiklubber tilbyder rulleski instruktion og har en masse aktiviteter og tilbud.

Find en skiklub i nærheden af dig:

Der findes både almindelig rulleski der er mest beregnet til at køre på almindelig vej, og så finders der cross rulleski som kan klare at køre på skovstier:

Søger du information om skiløb i Danmark findes der udover skiklubbernes hjemmesider og Facebooksider forskellige steder hvor man kan søge oplysninger om skiløb i Danmark. Blandt andet disse grupper:

Rulleski Danmark

Forskellige rulleskiruter

Langrend Danmark

Københavns Skiklub Langrendsløjpe

Er man interesseret i snesituationen på Fyn er det en god ide, at følge siden Snemeldinger Fyn – Langrend, kælk og sneleg

Man kan følge med i snesituationen på skibakken Hedeland via deres Webcamera

For mere information om ”Skiferie i Danmark”, kontakt: Administrationschef Kenneth Bøggild, 2534 4050. For mere information om klubbernes aktiviteter kontakt Projektleder Nikolaj Salomon Vang, 3179 0527