Overraskende vinder af åbningsløbet til Langrends DM 2019

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder
Langrends DM 2019 på Kvitaavatn blev officielt åbnet lørdag aften, dagen inden konkurrencerne startede, ved at alle deltagerne gik i fakkeloptog fra fælles huset til skistadionet. En storslået start på årets første ski Danmarks Mesterskab, hvor 179 har meldt sig til start til årets Langrends DM 2019.

Dagens konkurrencer var af DM i den korte disciplin. Afhængig af alder skulle der køres en omgang for de mindste, og op til tre omgange for de voksne som kørte om de officielle Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskabsmedaljer.

Ruten var lagt meget udfordrende, med rigtig mange op og nedkørsler på den 5 km lange rundstrækning. At det så har sneet i to dage, gjorde ikke forholdende lettere for de mange deltagere.

Det skulle også vise sig at forholdende, og den tekniske krævende rute stille store krav til løbernes teknik, og fysiske form.

Stor deltagelse i årets DM, også blandt de yngste rækker

I mændenes konkurrence stillede Danmarks Olympiske deltager fra 2018, Martin Møller til start. Stemningen i startområdet var at han var dagens favorit. Men i feltet var også den rutinerede og stærke løber Kristian Bone Wulff, Odense Skiklub, som mange gang har ligget lige ved og næsten, efter de bedste danske atleter.

Det skulle vise sig at Kristian havde andre planer for hvilken hals, årets første DIF DM guld medaljer skulle hænges omkring.

Kristian startede 1 minut efter Martin Møller, og lagde fra i et hæsblæsende tempo. På første omgang havde Kristian kørte så stærkt, at han faktisk var 30 sekunder foran forhåndsfavoritten. Men kunne han holde det høje tempo på de følgende to omgange?

Kristian og Martin kommer samlet ind på den sidste stigning, inden mål

Og jo Kristen viste imponerende form, og på næste runde var Kristian og Martin nu i samme gruppe, dvs. at Kristian nu var et minut foran Martin Møller. Kristian holdt føringen, og kunne i roligt tempo glide over målstregen som suveræn vinder af langrends DM kort, foran Martin Møller sølv, og på tredje pladsen fulgte Frederik Petersen, ISP.

Hos kvinderne var der aldrig rigtig spænding om guldmedaljen, da Johanna Møller, NSP kørte sin første omgang næsten et minut hurtigere end forfølgerne. Samme gjald for hende sidste omgang hvor der også var knap et minut ned til den næst hurtigste tid. Mere spænding var der om sølv og bronze, da de to hurtige piger Paneeraq Sandgreen, ASP og Caroline Ryge Carlsen skiftedes til at køre hurtigste omgangstider. Dog var det Paneeraq, som trak det længste strå og derved sølv, mens Caroline vandt bronze.

Caroline Ryge Carlsen, København Skiklub på vej i mål på bronze pladsen

Dagen sluttede, for de mindste med teknik træning, hvor nogle af feltets hurtigste løbere delte ud af deres kundskab, og trænede de mindste løbere. Et herligt og meget populært tiltag, med stor opbakning fra de mange deltagende børn.