Om Langrend og rulleski

Lidt om Langrend

Langrend kan give dig fantastiske oplevelser langt fra hverdagens stressede liv. Det er ikke så underligt, at mange mennesker elsker oplevelserne i skoven og på fjeldet. For ud over en god naturoplevelse, er langrend en idræt, hvor du bruger næsten samtlige muskler i kroppen.

Når vejrguderne med uforudsigelige mellemrum lader sneen dale over Danmark, er langrend den helt rigtige ski disciplin. De lokale skiklubber er hurtige til at lave skiløjper og arrangere konkurrencer.

Langrend er også en benhård konkurrencesport. Danmarks Skiforbund arrangerer hvert år danske mesterskaber i Norge eller Sverige. Samtidig arrangerer forbundet trænings- og konkurrence ture til disse lande, når sneen svigter herhjemme.

Blandt andre snefattige nationer som fx Holland, Belgien og Storbritanien – de såkaldte “Lowlanders” – er Danmark den bedste nation når det handler om konkurrence skiløb.

Vasaloppet og Birkebeinerrennet er også tilbagevendende begivenheder som Danmarks Skiforbund koordinerer dansk deltagelse i.

 

Foto: Bent Hjarbo

Foto: Bent Hjarbo

 

Lidt om rulleski

Alperne har de rigtige bjerge til alpint skiløb. Norge og Sverige har vidderne til langrend, men Danmark har verdens bedste terræn til rulleski!

Ingen andre steder er der så mange gode cykelstier og ingen andre steder er asfalten så god.

Ud over at være det perfekte sommeralternativ til langrend, så er rulleski også meget brugt af udøvere fra andre idrætsgrene. Rulleski er et godt – og skånsomt – alternativ til for eksempel løb, aerobic og cykling. Rulleskitræningen træner alle de store muskelgrupper og øger konditionen.

Der er en række aktiviteter i for rulleski-interesserede i Danmark. Udover ugentlige træninger i en lang række skiklubber arrangeres der også for eksempel Vest Cup og en række andre rulleskiløb hen over sommeren og efteråret.

Derudover arrangeres der også kurser og åbne træningssamlinger, hvor du kan lære at løbe på rulleski eller blive instruktør i rulleski.

Foto: Henrik Kofoed Jacobsen

Foto: Henrik Kofoed Jacobsen

Del