Flotte danske resultater ved langrends VM i Oberstdorf

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Langrend, Nyheder, Rulleski

VM har budt på comeback og debut, på opture og nedture for os. Holdet har leveret sit ypperste både i og uden for løjpen, og mere kan vi ikke bede om.

VM startede flot med 10 km fri stil hvor Martin Møller; NSP, gik på podiet med en 3. plads i kvalifikationen og Joachim Rosbo; Københavns Skiklub, blev nummer 5 efter et perfekt disponeret løb. Dermed kvalificerede de sig begge til at køre 15 km F. Jacob Rosbo, Københavns Skiklub, løb også̊ et flot løb og endte på en stærk 14.-plads. Han var en af de bedste i modbakkerne i hele feltet og kun 27 sekunder efter storebror, og sølle 12 sekunder fra top-10 og kvalifikation til 15 km F. Junioren Hjalmar Michelsen, Københavns Skiklub, fik også̊ en rigtig flot debut og gik i mål som nummer 26 af de 85, som var til start.

Anden dagen ved VM bød på sprintprolog og her bed Hjalmar Michelsen godt fra sig og løb sit resultatmæssigt bedste sprint til dato. Det rakte til en 91.-plads af de 156, som gennemførte løbet. Stærkt af den unge knægt! Lige foran ham (6 hundrededele af et sekund) kom Martin Møller i mål som bedste dansker og nummer 90. Brødrene Jacob Rosbo og Joachim Rosbo endte henholdsvis som nummer 106 og 132. Sidstnævnte fik løbet spoleret af et styrt i den sidste nedkørsel.

Efter et par velfortjente hviledage var det team sprinten der var på programmet. Holdet bestod Af Hjalmar Michelsen som gik første etape og Jacob Rosbo der gik anden etape. De skulle hver gå 3 x 1,2 km. Hjalmar og Jacob kørte en rigtig flot team sprint og de endte som nummer 15 i semifinale A – fire placeringer bedre end deres seedning! Begge drenge kørte tre flotte etaper og avancerede i sidste halvdel af løbet. ”Og så havde de en vaskeægte syrefest i løjpen” – som der blev skrevet på Facebook.

De sidste der var i ilden for Danmark ved VM, var Martin Møller og Joachim Rosbo der stillede op i 15 km Fri stil. Det var en brutal løb, hvor de ekstremt varme og våde forhold sørgede for store tidsforskelle mellem løberne. Martin Møller leverede en stærk præstation og avancerede ud over løbet. Det endte med en placering som nummer 78 af de 102, der gennemførte løbet. Martin fik dermed leveret et solidt comeback på den internationale scene under VM.

Joachim Weel Rosbo åbnede rigtig fint men styrtede desværre i den svære nedkørsel på første runde. Voldsomt forslået fik Joachim kæmpet sig i mål, hvilket i sig selv er en stor bedrift. Mange havde kastet håndklædet i ringen i samme situation. Det endte med en 100.-plads, hvilket ikke var, hvad Joachim havde sat næsen op efter. Men når de værste smerter og skuffelser har lagt sig, kan han se tilbage på et vellykket VM, idet det lykkedes ham at kvalificere sig til 15 km Fri stil, der var sæsonens helt store mål.